Recension: (Meet) Bill

Titel: (Meet) Bill
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0790623/
År: 2007
Genre: Comedy/Drama
Info: Om en man som är trött på att bara följa strömmen och inte stå upp för sig själv. Hans jobb, hans fru och han själv.
Min åsikt: Aaron Eckhart spelar Bill, en helt vanligt man vars liv styrs helt av hur han själv inte vill. Han går till sitt jobb med svärfar som chef.. vilket han hatar. Han kommer hem till sin fru som är otrogen.. vilket han hatar. Han låter alla andra styra honom och står aldrig upp för sig själv.. vilket han hatar.
En dag får han chansen att bli mentor till en elev. Den grabben lär honom att stå upp för sig själv och våga säga sin åsikt, vilket han inte gjort sedan skoltiden.
Filmen sänder ett budskap till många där ute att verkligen lära sig stå på sig, säga sin åsikt och ha självförtroende. Hur viktigt det är att verkligen våga. För annars fastnar man i samma läge som Bill är i.
Betyg: 8.1/10 - Bra budskap och handling, men hade gärna sett fortsättning på det hela.

Recension: War

Titel: War
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0499556/
År: 2007
Genre: Action
Info: FBI agenten Jack Crawford blir besatt av att hitta en ökänd lönnmördare som kallas "Rouge". Allt börjar dagen då, enligt ledtrådar, Rouge dödar Jack's kollega och familj. Han förlorar sin fru och sin son pga sin besatthet, men inget stoppar honom. Detta leder honom in i kriget mellan Asiatiska Maffian, rivalerna Chang of the Triad och Yakuza boss Shiro.
Min Åsikt: Jason Statham spelar FBI agenten som klarar av princip allt och är odödlig (klassiskt film). Jet Li kan sin martial arts vilket vi vet om, men här slåss han jämlika med Jason. Det gör för mig att filmen förlorar värde. Självklart älskar jag fighterna med Jet Li, men inte när han nästan går i underläge mot en "uppumpad filmpolis". Mot slutet kom en överraskning som man inte alls förvänta sig, vilket filmen verkligen behövde. Detta gjorde att filmen blev genast mycket bättre och fick en djupare innebörd i handlingen.
Betyg: 6.7/10 - En skön och chockerande handling, men överdrivet med alla fighting-scener.

Recension: Death Race

Titel: Death Race
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0452608/
År: 2008
Genre: Action
Info: Fängelsedirektören till ett av världens största fängelse sätter dit Jensen Ames för att han ska tävla i världens största race. Vilket fängelset själva håller i och de tävlande är fångar. Bilar som specialbyggs med vapen och starka karosser för att göra tävlingen mer spännande och öka publiksiffran.
Min Åsikt: Filmen är baserad på Orginalet Death Race från 2000 (IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0072856/) med Sylvester Stallone i huvudrollen. Minns den filmen själv inte så pass mycket att jag kan jämföra, men effekter går aldrig jämföra med 8års tidsskillnad. Denna nyskapade version innehåller mycket känslor och action med Jason Statham i huvudrollen. Personligen är han en av mina favoriter och spelar alltid sina tuffare roller med en extra krydda. Här ser vi han som en kärleksfull pappa som har lämnat sitt förflutna bakom sig, men nu måste ta upp gamla vanor för att skydda sin dotter. Kvalitén på filmen gjorde mig inte besviken som de flesta filmer i denna changer brukar göra. Drar sig oftast mot fjantiga scener och blod sprutandes mer än vanligt. Helt klart en av Jason Stathams bra filmer. Det mest negativa jag såg i filmen var att det handla inte om race utan mest om huvudpersonen, vilket titeln eller tagline inte säger oss alls. Högre inriktning mot race och filmens betyg hade höjts. Kanske t.o.m. en längre film.
Betyg: 7.2/10 - Mycket action, men fel budskap i titeln.

RSS 2.0