Recension: Jeff Dunham - Sparks of Insanity

Titel: Jeff Dunham: Sparks of Insaity
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1143143/
År: 2007
Genre: Komedi, Ståuppkomik
Info: Buktalande ståuppkomiker med sina 5 olika dockor.
Min åsikt: Han börjar av bra med sin äldsta docka och mest kända av dem alla, Walter. En surgubbe som hatar princip allt, speciellt sin fru. Fortsätter med sin karaktär, som blivit ökänd via YouTube, Achmed the Dead Terrorist. Terroristen som dog i en för tidigt utlöst explosion. Hans tredje karaktär är en av de nyaste, Melvin the Superhero. Killen med krafter som rönkensyn och flyga (beroende på hur långt han blir kastad), och en näsa som sin ärkefiende Pinoccio. Sist, men knappast minst, kommer först ut Peanut. Vilket är den mest retarderade av alla hans dockor men också en av de äldsta därav kärleken till den. Han slänger även in en till docka i avslutet, José Challapinio on a Stick. Mexikanen som är lagligt i USA och han är en Mexikan på pinne.
Måste säga att jag själv älskade Peanut mest. Just för att han höll igång verkligen hela tiden utan korta avbrott och han fångar publiken med sina rörelser och ljud mer än att försöka dra skämt hela tiden.
Betyg: 9.5/10

Recension: The Nines

Titel: The Nines
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0810988/
År: 2007
Genre: Drama, Fantasy
Info: En skådespelare, en serie-skrivare och en videospelskapare finner hur deras liv tvister samma på ett mysteriskt vis.
Min åsikt: Från början verkade filmen ha en skön story och man kom in i det.. innan det vände.
Väldigt tvistat på något vis som var svårt att förstå tills slutet av filmen. Gick inte att koppla samman allt på ett resonligt vis utan var tvungen att vänta på själva kopplingen. Vilket, som de brukar i tvistade filmer, kommer i slutet av filmen.
Alltid gillat Ryan Reynolds, hur han fångar sina roller och hans ansiktsuttryck gör det så kraftfullare. Här lyckas han få in alla sina karaktärer. Visst han visar alltid en och samma plana sida på något vis som är svår att förklara, men det gör denna film svår för honom. Han lyckas inte till så hög grad jag skulle velat, men tillräckligt för att göra filmen bra.
Dessa filmer är väldigt svåra att recensera eftersom man ger lätt ut slutet som ska bli en överraskning!
Betyg: 6.8/10 - Annorlunda fantasi, bra och dålig.

Recensioner: My Sassy Girl & Shooting Dogs

My Sassy Girl & Shooting Dogs

Skrev för några dagar sedan att jag skulle se en film som en vän till mig tipsat om;
Shooting Dogs
- Verklighetsbaserad
- Känslomässig
- Detaljrik historia
- Förändrad syn
Kort Info: Konflikterna mellan Hutu & Tutsi i landet Rwanda. Vid ett försök att leva ett delat liv tillsammans med varandra, oavsett hatet mot varandra, finns det alltid den sidan som väljer att gå till attack. Här skildrar vi hur medmänniskor utanför konflikterna känner medkänsla och kämpar för den tillbakadragna fredliga sidan.
Egna ord: Har själv aldrig gett mig in på denna historia av de alla som finns där nere, endast hört och småläst om detta. Vet att det var för över 10år sedan det inträffade, och fick bekräftat att det var 14år sedan (1994). Redan från en början insåg jag hur djup filmen skulle bli, och skulle hellre inte stiga från djupet. Hur känslan för de straffade måste varit. Ingen kan leva sig in i en sådan situation utan att själv erfarat den. Men fastän det kan man ändå känna smärtan och sorgen. Denna film får en att inse hur svårt det kan vara i andra länder pga deras tillstånd. Även hur lätt vissa människor följer deras lagar och försöker stänga hjärtat från verkligheten.
5/5 - Verkligheten är grymmare än vad vi tror.

Var även en till film som min vän tipsade om;
My Sassy Girl
- Annorlunda Drama-Komedi
- Verklighetskoppling
- Oförusägbar
Kort Info: Om en kille som vet precis vilken skola han ska gå på, vad han ska jobba med, vilka hans mål är och en tjej som inte verkar bry sig om andras åsikter, lever livet till fullo och inte skäms för något. En film om hur du lär dig ta vara på livet och använda din tid väl.
Egna Ord: En väldigt annorlunda drama-komedi måste jag säga, inte som alla andra. Mycket jag tycker med denna film som fick mig att koppla tjejen till mig själv. Hur hon lever livet fullt ut och försöker verkligen att ta alla chanser hon får. Att aldrig skämmas oavsett vad hon gör och att njuta av varje sekund på bästa sätt. Det jag tycker om mest är att hon får någon annan att leva samma liv, leva efter hennes "stil". Den stilen som, enligt mig, vi alla borde försöka att ta efter.
4½/5 - Planera inte, ta det som det kommer, fånga dagen.

Tack för tipsen av filmerna. Helt klart bra filmer båda två :)
Förstår varför du ville att jag skulle se My Sassy Girl (din baktanke var helt rätt!), och även varför jag skulle se Shooting Dogs (inte få mig gråta igen tack!).
Tråkigt att du inte kunde se dem med mig, men vad gör man. Kan ju inte vänta på att se filmtips!

Over 'n' Out

You really should think about it
Not just let go like that


RSS 2.0