Recension: The Wackness

Titel: The Wackness
Tag: Sometimes it's right to do the wrong things.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1082886/
År: 2008
Genre: Drama, Komedi
Info: Om en ensam tonåring som precis slutat High School och spenderar sin sommar att sälja droger. En av hans kunder är hans egen psykiatriker. Förälskelse i psykiatrikerns styvdotter som även hon är hans kund. Hur han under en sommar lär sig mycket om sitt liv och dess omgivning.
Min Åsikt: Lite annorlunda film för att vara jag. Föll inte i min smak. Men dess karaktäriska drag rätt riktat; att aldrig ge upp. Oavsett hur förstört ens liv är finns det alltid någon glimt bakom horisonten. Inget som man kan sluta titta på när man väl börjat för att man vill vad Shapiro, Josh Peck, tar sig till i de olika situationerna som faller framför honom.
Betyg: 5.7/10 - Kändes lite som en vardaglig film som förövrigt kunde fånga ens intresse.

Recension: Pride and Glory

Titel: Pride and Glory
Tag: The last thing you want to uncover...is the truth
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0482572/
År: 2008
Genre: Drama, Crime
Info: Berättelse om en multi-generations familjer av polisen i New York. Familjens moral tas på prov när det är korruption inom polisen och familjen. Ett val att öppna Pandoras box och utsätta hela NYPD för skandal.
Min åsikt: Colling Farrell och Edward Norton har alltid varit två av mina favoritskådespelare. Därför hade man lite högre förväntningar på filmen. Och trailern gjorde inte förväntningarna sämre heller, som de flesta trailers inte brukar lyckas med.
Dock måste jag säga det att jag var besviken på hur filmen regisserades. Manuset var bra och kunde blivit en bättre film än vad den var. Allt gick för fort fram genom 80% av filmen. Vilket inte fick en att känna efter i filmen eller processera all information som gavs.
Betyg: 7.2 - Kunde bearbetats mer och inte förstört ett bra manus med dålig regissering.

RSS 2.0